Registrer deg | Glemt passord
 
Norske groundhoppere
Velkommen til Groundhopper.no, nettstedet for fotballfans som liker å besøke nye baner og som har en ekte kjærlighet til norsk fotball.
   Kontakt oss
 
 
Hva er egentlig groundhopping?


Groundhopping, et typisk engelsk fenomen, er en slags uoffisiell konkurranse i å besøke flest mulig fotballstadioner. Det som gjør det spesielt er at det ikke bare er toppklubbenes baner som teller, men tvert imot gir det vel så mye status å ha besøkt en mer avsidesliggende bane tilhørende en klubb i de litt lavere divisjoner.

Det finnes flere varianter av groundhopping, men den mest kjente versjonen blant nordmenn er å "samle" på engelske fotballstadioner. Supporterunionen for britisk fotball har en egen liste hvor baner i de fire øverste divisjoner i England og Skottland er tellende, men kun dersom man har sett en obligatorisk kamp med hjemmehørende lag.

I 2005 var det to personer på denne listen som hadde besøkt samtlige 135 gyldige baner, men listen endres hele tiden ettersom nye baner bygges og klubber flytter.

Groundhopping i Norge?
Norsk fotball har kanskje ikke fenget like mye som engelsk fotball opp gjennom årene, men med den interesseveksten vi nå ser her i landet er det på tide å innføre det samme her.

I Norge har uttrykket banehopping hatt en litt annen betydning enn den klassiske groundhopping fra England. Flere norske supporterklubber har lister over såkalte "banehoppere" på sine hjemmesider, men disse henviser til hvem av supporterne som har sett sitt eget lag på flest forskjellige bortebaner. Ikke så ulikt, men i ekte groundhopping er det ikke kjærligheten til ett lag som står i fokus, men kjærligheten til fotball generelt. Derfor er det alltid hjemmelaget som er i fokus for en groundhopper.

Hvilke baner teller, og hvordan?
Ekte groundhoppere er kanskje litt sære når det kommer til sin hobby, og det er nemlig ikke bare å stikke innom en tom stadion fem minutter om du er på vei forbi likevel om du ønsker å få besøket godkjent. Det er regler som skal følges!

Den viktigste regelen for å få tellende besøk er at hjemmelaget må spille en tellende kamp i serie- eller cup, og det må naturligvis være klubbens A-lag som spiller. For å dekke alle tvister er det utviklet et sett med regler som du kan finne her på siden.

For å holde en viss kontroll og for å gjøre groundhoppingen til et overkommelig prosjekt for en som virkelig går inn for det så vil det på denne siden kun være kamper fra Tippeligaen, Adeccoligaen og 2. divisjon avdeling 1-4 som er tellende.

Tar du utfordringen?
For deg som synes dette høres spennende ut ønsker vi deg en god fotballreise i et vakkert land. Du vil treffe mange nye bekjente og både små og store fotballopplevelser ligger foran deg!

 

 
 
   Vi oppfordrer til:
Copyright © Groundhopper.no 2007-2013. All rights reserved.