Registrer deg | Glemt passord
 
Norske groundhoppere
Velkommen til Groundhopper.no, nettstedet for fotballfans som liker å besøke nye baner og som har en ekte kjærlighet til norsk fotball.
   Kontakt oss
 
   Ray's corner
 
Full pott på lista!
To kamper markerte igjen full pott på Groundhopperlista.

Bossekop som var oppe for noen år siden i Oddsenligaen sto igjen på programmet. Lag nummer to i Alta hadde fått ny bane og det var på tide med en flyreise. Dessverre er ikke helsa på topp da et langt sykefravær fra jobben har satt sitt preg, men ut på tur bar det.

Ankomst Alta søndag 9. juni, der det samtidig var World Conference for minoritetsgrupper i nord. Det betød at det var gratis haik med bussen inn til Bossekop som ligger fem kilometer fra flyplassen i Alta. Banen er nesten helt ny og heter Coop-banen. Sponset av "litt ditt" som reklamen sier så jeg var på min egen bane! Da jeg er Coop-medlem. Et flott vær, men hjemmelaget har hatt og har en stri tørn i divisjonen. Også denne dagen ble laget på besøk Nybergsund for sterke. Det ble 2-0 i reisebaggen hjem til Trysil uten de store utfordringene. Bossekop har lang vei og gå og det er tvilsomt om laget får fornyet kontrakt. Dagsturen var bra og det var takk til nordre breddegrader for denne gang.

Pors har også fått ny bane denne sesongen, da deres gamle er i ferd med å bli rustet opp. Derfor var det naturlig å kombinere et besøk på denne banen i kampen mot Lyn med en tur til gamle kjente i Skien og Porsgrunn. Sammen med to fotballvenner ble det søndagstur den 30. juni og besøk om omvisning i Skien der det nye huset til Frode Johnsen ble beskuet (grei kåk til ca 7 millioner!) Pors møtte Lyn på Pors kunst 2 som lå 50 meter nedenfor den gamle banen. Lyn som har skuffet denne sesongen skuffet nok en gang, og Pors tok tre meget viktige poeng med en 2-0 seier. Pors klatret til tredje plass og Lyn de sakket akterut i kampen om opprykk. Laget trenger nok et par sesonger til for å ta neste steg.

Det ble en lang tur hjem med søndagstrafikk, men en stopp der burger og cola light gjorde susen hadde nok en gang en tur med gode fotballminner vært en suksess. Full liste og nå før ferien satte inn.
   Artikler om og med Ray Tørnkvist
>
>
  Sesongen er i gang
  Ray's corner
>
  For en 2012-sesong!
  Ray's corner
>
  Bom, Bom, Træff
  Ray's corner
>
  Nye muligheter
  Ray's corner
>
>
>
>
  Mil etter mil!
  Ray's corner
>
  Hockey resultat i cupen
  Ray's corner
>
  The Heat is on
  Ray's corner
>
>
>
>
  Skarbøvik, Os og Mo
  Ray's corner
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
  Mens vi venter på...
  Ray's corner
>
>
  Over de høye fjelle
  Ray's corner
>
>
>
  Trønderkvartett!
  Ray's corner
>
>
  Ny klubb i lånte klær
  Ray's corner
>
>
>
>
  Årets program 2008
  Ray's corner
>
>
>
  Ut på tur aldri sur!
  Ray's corner
>
>
>
>
>
  Banebrytende
  Intervju fra Fotballadressa
>
  Savnet vaflene
  Intervju fra Telemarksavisa
>
  -Kongen av groundhopping
  Videointervju fra ABCTV
>
  -Aldri ferie uten fotball
  Nettmøte fra Fotballadressa
 
 
 

Velkommen til
Ray's corner!Det ser ut som om jeg er den personen som har besøkt flest baner på kamp i Europa. Bortsett fra Norge er Storbritannia det landet jeg har besøkt flest baner på kamp. Her er tallet 615 kamper og 402 baner. Tyskland er 184 kamper på 161 baner mens Sverige har 60/55, Nederland 45/42 Danmark 28/26. Spania 12/12 og Belgia og Frankrike har begge 8/8. Italia er 2/2, Polen 1/1 0g Latvia 1/1. Har sett Leeds United 135 ganger i England.

Her hjemme er ca 200 baner besøkt men på 45 år er nok 2-3000 kamper bivånet fra tribuneplass. Mange spør hva en groundhopper er? og hvorfor dette er så interessant? Det er vel ikke noe fasitsvar på dette akkurat, men at det kommer av den generelle interessen for fotball. Særlig for de som ikke følger sitt favorittlag slavisk. Jeg er privilegert og får til begge deler.

Når det gjelder historien om hvordan dette oppsto, så kommer det fra Storbritannia slik det meste innen fotballen gjør. Opprinnelsen og dannelsen av groundhopping kommer fra London der de etter annen verdenskrig dannet "92 klubben". Det betydde i realiteten at en skulle besøke alle banene, få kvittering i en bok hos klubbsekretæren og for de som hadde alle banene fikk man kjøpe et eksklusivt slips som beviste att man var en ekte groundhopper. Dette var etterkrigstiden, da alle kamper i serierunden stort sett gikk likt, og bare europacup og omcamper i cupen gikk på ukedager. Nå er alt annerledes da kampene i hele europa er fordelt på nesten alle ukedagene og det er lett å "sanke" mange baner og kamper på få dager med litt planlegging. 92 klubben ble nedlagt for noen år siden da alle var over 90 år. Billetter er det også stort sett så klubbsekretæren trenger ikke mas fra omreisende, verken utenlands eller i Norge.

En groundhopper blir i Storbritannia (vi holder oss der litt til) sett på som en slags "Elling". Det er stort sett overvektige menn, som har klisterhjerne og som jobber på posten eller er trygdede og bor hjemme hos mor på gutterommet. De er ikke gift og vasker seg sjelden hvis de ikke må. Alle facts fra kampene blir notert ned på løse papirlapper, med kulepenner som er stjålet eller lurt unna på siste kampen de var. De drar alene eller i flokk på 4-5 stykker og sniker på toget og bor alle på samme rom på et billig B&B hvis de må overnatte. Er det mulig så haiker de hjem med spillerbussen eller dommeren. De har stort sett vært på 1000 baner (sier de) alle sammen og har ingen favorittlag. Bryr seg heller ikke om krig og fred og sånn, men bare om når neste kamp går.

Dette var vel ingen fin karakteristikk, og den er tatt fra en av de seriøse Engelske avisene Guardian. For meg handler det om mye mer. Det er opplevelser, se god fotball og ikke minst reisen til og fra kamp.

Faktisk er groundhopping veldig interessant. For meg startet det når mitt favorittlag ikke spilte og vi hadde tid til å gå på andre kamper. Etter hvert ble det en besettelse, noe alle banene og kampene stort sett beviser. Det er veldig hyggelig å registrere at så mange er på listene i Norge. Landet er vel noe mer komplisert enn andre land å reise rundt i, men vi skal gi en del tips og beskrive baner så godt det lar seg gjøre. Om du skal på Sparta, Fana, Bodø/Glimt eller Vålerenga skal det være mulig å få en fin opplevelse. Selv startet jeg og samle norske baner i 2008, men det er like gøy her som på kontinentet, så lykke til!

Ray Tørnkvist (født 1962) er fra Oslo. Han jobber som spesialveileder i Skatteetaten og er for tiden ugift.

 

 
Copyright © Groundhopper.no 2007-2013. All rights reserved.